Close

Huwelijkse- en Partnerschapsvoorwaarden

Indien u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan is het belangrijk dat u weet wat er geregeld is volgens de wet. Vanaf 1 januari 2018 geldt de WET Beperkte gemeenschap van goederen. Wat houdt die beperkte gemeenschap in? Alléén bezittingen en schulden van tijdens het huwelijk worden gemeenschappelijk. Als u het anders wilt regelen, kiest u voor huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht
– U trouwt in beperkte gemeenschap van goederen.
– Al uw persoonlijke bezittingen en schulden die u vóór het trouwen heeft, blijven van u alleen. Bezittingen en schulden die u na het trouwen krijgt zijn van u samen.
– Schenkingen of erfenissen die u ontvangt voor en tijdens het huwelijk, zijn van u persoonlijk (tenzij de schenker anders heeft bepaald of in het testament iets anders staat aangegeven).
– Als ondernemer is het nog steeds van belang dat u nadenkt over huwelijkse voorwaarden om ervoor te zorgen dat zakelijk en privé gescheiden blijft.
– Als u uit elkaar gaat, krijgt ieder de helft van de gemeenschappelijke bezittingen en schulden.

Huwelijkse- en partnerschapsvoorwaarden dienen bij voorkeur voorafgaand aan het huwelijk of partnerschap te worden vastgelegd. Laat u goed informeren over wat wel en niet mogelijk is en bepaal in overleg met onze juristen de juiste keuze.

Voor de beste prijs/kwaliteit in de regio neemt u vrijblijvend contact met ons op.