• wonen4

 • familie4

 • advies4

 • ondernemen4

 • Moet mijn echtgenote mijn oprichtingsakte of akte van aandelenoverdracht ook mee tekenen?
  Nee. Een echtgenote hoeft alleen een akte te tekenen als zij hierin zelf partij is.
 • Hoe lang duurt het voor de oprichting van mijn B.V. kan plaatsvinden?
  Afhankelijk van uw medewerking kan dit in een week tijd.
 • Moet ik zelf zorgen voor inschrijving van mijn nieuwe B.V. bij de Kamer van Koophandel?
  Dat hoeft niet. Moonen Notarissen doet dit (digitaal) voor u. U krijgt van ons het uittreksel toegestuurd, nadat wij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel gecontroleerd hebben.
 • Kan ik, als mijn eenmanszaak of vof wordt omgezet in een B.V., mijn Kamer van Koophandel-nummer behouden?
  Nee, sinds 25 mei 2010 is dit niet meer mogelijk. Bij iedere gebeurtenis waarbij de hele onderneming in handen komt van een andere persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon wordt een nieuw nummer toegekend, zodat het voor derden duidelijk is dat er een nieuwe situatie is.
 • Is het zinvol om mijn B.V. al vóór de oprichting in te schrijven in het Handelsregister?
  Voordat de oprichting is voltooid mag de ondernemer alvast zaken doen en optreden onder de naam "B.V. i.o.". Volgens de wet is deze ondernemer echter persoonlijk aansprakelijk voor alle rechtshandelingen (dus net als bij een eenmanszaak), totdat de B.V. na oprichting deze rechtshandelingen heeft bekrachtigd. Hebben meer dan één ondernemer gehandeld op naam van de "B.V. i.o.", dan zijn deze ondernemers alle hoofdelijk voor het geheel aansprakelijk (dus elk van de ondernemer kan voor het geheel van de schuld worden aangesproken). Let er op dat alleen rechtshandelingen (bijvoorbeeld het afsluiten van een contract) kunnen worden bekrachtigd. Onrechtmatige daden zijn geen rechtshandelingen. Dus als de ondernemer een onrechtmatige daad pleegt, kan deze niet door de B.V. worden bekrachtigd. Als een B.V. i.o. als onderneming actief is, is inschrijving in het Handelsregister verplicht.
 • Moet ik na mijn verhuizing ook de statutaire zetel van mijn B.V. wijzigen?
  Niet in alle gevallen. Een besloten vennootschap moet haar statutaire zetel in Nederland hebben. Meestal is deze zetel de gemeente waar de B.V. haar (hoofd)activiteiten heeft of in de gemeente waar de bestuurder woonachtig is.
 • Wat heeft de notaris van mij nodig voor het opstellen van een statutenwijziging?
  De notaris heeft de oude statuten en het aandeelhoudersregister nodig en hij wil graag weten wat er precies veranderd moet worden. Daarover moet ook een besluit worden genomen waarvan blijkt uit notulen.
  Deze notulen kunnen ook door het notariskantoor opgesteld worden. Voor sommige statutenwijzigingen zoals vermindering van kapitaal bestaan er extra voorwaarden die vervuld moeten worden. Er is altijd een zorgvuldige beoordeling vooraf nodig.
 • Ik ben het uittreksel uit het Handelsregister en de huidige statuten van mijn B.V. kwijt en wil nu de statuten gaan wijzigen. Is dat een probleem?

  Nee. Het is mogelijk om het uittreksel zelf opnieuw op te vragen bij het Handelsregister, of u kunt dit aan het notariskantoor vragen om te doen. De statuten zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en dus daar op te vragen.  

 • Ik ben gehuwd in gemeenschap van goederen. Moet mijn echtgenote dan mee tekenen als ik mijn aandelen ga overdragen?

  Nee. Als de aandelen op uw naam staan zijn ze van u alleen en heeft u alleen hierover de zeggenschap. Ze vallen wel binnen de gemeenschap van goederen, maar bij overdracht is toestemming van uw echtgenote niet nodig.

 • Moet ik de wijzigingen na de aandelenoverdracht zelf doorgeven bij de Kamer van Koophandel?
  Dat doet Moonen Notarissen voor u. U krijgt dan na wijziging van de inschrijving een uittreksel thuis gestuurd, nadat wij de wijzigingen hebben gecontroleerd.
 • Is er voor een aandelenoverdracht altijd een schriftelijke (koop-)overeenkomst nodig?

  Nee. Wel wordt in veel gevallen een schriftelijke overeenkomst opgesteld, waarin dan de tussen partijen gemaakte afspraken gedetailleerd worden uitgewerkt. 

 • Moet een aandelenoverdracht altijd bij notariële akte geschieden?
  Aandelen in een B.V. kunnen uitsluitend bij notariële akte worden overgedragen. De verplichte tussenkomst van de notaris geldt echter niet bij een aan de beurs genoteerde vennootschap en aandelen op naam in een N.V.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Op zoek naar een scherpe offerte? En u wilt niet te lang wachten?
Aarzel dan niet en klik hieronder op de knop en vul de gewenste gegevens in.

LET OP: KNOP MOMENTEEL BUITEN WERKING, EXCUSES
GELIEVE ONS TE BELLEN OP 077-3231888 (Venlo) / 046-2030600 (Sittard)
OF TE MAILEN NAAR INFO@MOONEN-NOTARISSEN.NL

Beste prijs/kwaliteit in de regio!

Moonen Notarissen

Kantoor Venlo

Antoniuslaan 85
5921 KB Venlo-Blerick
Tel: 077 - 323 1888

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 8:30 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

Kantoor Sittard-Geleen

Agricolastraat 75
6131 JW Sittard
Tel: 046-2030600

Openingstijden maandag t/m vrijdag
van 9:00 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00

info@moonen-notarissen.nl
http://www.moonen-notarissen.nl

Afspraak op locatie ook mogelijk.

Gratis parkeerplaatsen voor de deur.